• POWITANIE

• Pracownicy grupy:

Dorota Zakrzewska – zakrzewska.przedszkoledabrowa@edulomianki.pl

Maryna Bykonya – m.bykonya@edulomianki,pl

Poniedziałek – Piatek : 7:00 12:00 , 12:00 – 17:00 – przemiennie , zmianowo.

Wioletta Grzelak – poniedziałek – piątek – 8:00 – 16:00

PODZIĘKOWANIA DLA RODZICÓW:

1. Dla mamy Nadii, pani Darii Jarzyna za przyniesienie materiałów plastycznych organizacji fotografa na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka oraz przyniesienia ozdób choinkowych, udziału w akcji ,, Czytamy dzieciom”, za przyniesieni słodyczy i ciasta na uroczystość Dnia Babci i Dziadka.
    2. Dla mamy Szymonka, pani Magdy Pajka – Astrau za przyniesienie materiałów plastycznych, papieru xero.
    3. Dla mamy Zosi , pani Beaty Polc za przyniesienie książeczek, kolorowanek, układanek dla dzieci, papieru xero ,kleju i kredek, przyniesienia ozdób choinkowych, udziału w akcji ,, Czytamy dzieciom”, za przyniesienie pomidorków na śniadanie wielkanocne, za przyniesienie bratków
    4. Dla mamy Lidzi, pani Igi Ciszak za przyniesienie kredek, za udział w akcji ,, Czytamy dzieciom”, za przyniesienie kolorowych kartek, baloników i słodyczy na uroczystość Dnia Babci i Dziadka.
    5. Dla mamy Basi, pani Aleksandry Czyżewskiej za przyniesienie kredek, za organizację uroczystości Pasowania na Przedszkolaka oraz poczęstunku i prezentów z okazji mikołajek, oraz ozdób choinkowych, za przyniesienie ciasta na uroczystość Dnia Babci i Dziadka
    6. Dla Rodziców Leonka, państwa Jakubowskich za przyniesienie papieru xero i kleju, dla taty , za udział w akcji ,,Czytamy dzieciom”, za przyniesienie ciastek na uroczystośc Dnia Babci i Dziadka, za przyniesienie kolorowego papieru.
    7. Dla mamy Mateuszka, pani Weroniki Jankowskiej za przyniesienie kredek i kleju i naklejek oraz ozdób choinkowych, za przyniesienie bratków.
    8. Dla mamy Antosi, pani Sylwii Jasińskiej za przyniesienie kredek i kleju oraz ozdób choinkowych, za przyniesienie rzodkiewek na śniadanie wielkanocne, za przyniesienie bratków.
    9. Dla mamy Ignasia , pani Justyny Jasińskiej za przyniesienie kredek i kleju oraz ozdób choinkowych, papieru xero, flamastrów i plasteliny.
    10. Dla Rodziców Filipka, państwa Krakowskich za przyniesieni kleju , kredek i papieru xero oraz ozdób choinkowych.
    11. Dla mamy Hani, pani Justyny Serwon za przyniesienie kartek xero i kredek oraz ozdób choinkowych, za przyniesienie bratków.
    12. Dla taty Zosi, pana Mateusza Rodak za przyniesienie kredek , za przyniesienie ciast na uroczystość Dnia Babci i Dziadka.
    13. Dla Rodziców, Izy i Julka , Państwa Sokołowskich za przyniesienie kleju oraz ozdób choinkowych, bloków z kolorowymi i błyszczącymi kartkami, materiałów plastycznych i słodyczy na uroczystość z okazji Dnia Babci i Dziadka, za przyniesienie jajek na śniadanie wielkanocne
    14. Dla mamy Marysi, pani Doroty Węcławek za przyniesienie kredek ,za organizację uroczystości Pasowania na Przedszkolaka oraz poczęstunku i prezentów z okazji mikołajek oraz organizacji uroczystości Dnia Babci i Dziadka, za zakup ozdób na bal karnawałowy.
    15. Dla taty Stasia, pana Jakuba Witczuk za przyniesienie kredek i kleju oraz słodyczy na uroczystośc Dnia Babci i Dziadka.
    16. Dla mamy Kubusia , pani Marleny Żebrowskiej za przyniesienie kleju, kredek i papieru xero ,za organizację uroczystości Pasowania na Przedszkolaka oraz poczęstunku i prezentów z okazji mikołajek, oraz ozdób choinkowych, pomoc w organizacji uroczystości Dnia Babci i Dziadka, za zakup balonów i dekorację sali na bal karnawałowy.
    17. Dla mamy Zuzi, pani Klaudii Koretko za przyniesienie materiałów plastycznych , papieru xero., za przyniesienie babeczek na uroczystość Dnia Babci i Dziadka, za przyniesienie szczypiorku na śniadanie wielkanocne
    18. Dla mamy Julianki , pani Magdaleny Zalewskiej za przyniesienie ozdób choinkowych.
    19. Dla mamy Tymka, pani Marty Grądziel za przyniesienie ozdób choinkowych.
    20. Dla mamy Kubusia, pani Natalii Gidzińskiej za przyniesienie ozdób choinkowych, za przyniesienie pisanek wielkanocnych
    21. Dla mamy Stasia , pani Magdaleny Stawiarskiej za przyniesienie sałaty na śniadanie wielkanocne.
    22. Dla Rodziców Amelki, Sylwii Rzeczkowskiej i Krzysztofa Łebskiego za przyniesienie bratków.
  • Tematy kompleksowe:

TEMATY KOMPLEKSOWE NA MIESIĄC KWIECIEŃ

1.PRACA ROLNIKA

2. CHRONIMY SRODOWISKO

3.KTO TY JESTEŚ

• (brak tytułu)

ZAŁOŻENIA DYDAKTYCZNO – WYCHOWAWCZE NA MIESIAC KWIECIEŃ

• Kształcenie umiejętności uważnego słuchania utworów literackich.
    • Propagowanie postawy proekologicznej – szacunku i ochrony przyrody.
    • Kształtowanie szacunku dla ludzi wykonujących zawód pracownika służb komunalnych.
    • Zachęcanie do codziennego spożywania mleka i przetworów mlecznych –przełamywanie niechęci.
    • Rozwijanie sprawności grafomotorycznej ręki wiodącej.
    • Rozwijanie umiejętności właściwego reagowania na przegraną, znoszenie porażek.
    • Wdrażanie do właściwego zachowania się przy stole i używania zwrotów proszę, dziękuję.
    • Uświadamianie sensu zdarzeń przyczynowo -skutkowych i umożliwianie przewidywania następstw.
    • Zachęcanie do codziennych spacerów i zabaw na świeżym powietrzu.
    • Doskonalenie percepcji słuchowej – wyróżnianie samogłosek w nagłosie; przelicznie sylab w słowie.
    • Doskonalenie percepcji wzrokowej podczas układania według wzoru i wskazywania takich samych znaków i symboli.
    • Rozwijanie zainteresowania dziełami sztuki, tradycjami i obrzędami ludowymi swojego regionu.
    • Rozwijanie umiejętności związanych z poznawaniem świata zwierząt ze szczególnym uwzględnieniem zwierząt hodowlanych.
    • Kształtowanie umiejętności liczenia i działania na zbiorach.
    • Rozwijanie umiejętności dostrzegania i rozumienia rytmów.
    • Rozwijanie myślenia logicznego podczas zabaw z kodowaniem, odgadywanie zagadek.
    • Kształtowanie postawy patriotycznej w kontekście tożsamości narodowej.
    • Zestaw ćwiczeń porannych nr: 15, 16.
    • Zestaw ćwiczeń gimnastycznych nr: 15, 16.
  • Zdjecia

Zdjęcia – Grzybki – proszę kliknąć w napis